I Danmark lader vi til at være gode til at producere badmintonspillere i verdensklasse. Måske er det det, der lokker stadig flere danskere til deres lokale hal for at slå til en fjerbold. Lokale badmintonklubber over hele landet har i hvert flad oplevet støt stigende medlemstal gennem den seneste tid. Hvis du er en af dem, kan det altså meget vel være, at du går med håbet om at blive den bedste, og som set til OL kan det altså sagtens lade sig gøre for en dansker.

Derfor er en god badmintonketcher vigtig

Det gør sig ikke mindst gældende nu hvor du måske nok har hidtil uset mange konkurrenter men altså også hidtil uset mange træningspartnere. Det kræver dog andet end kammerater og en drøm at blive bedre, for slet ikke at snakke om den bedste. Det kræver også udstyr, og det vigtigste stykke udstyr er selvfølgelig en badmintonketcher. En dårlig badmintonketcher kan ikke kun gøre dig til en dårligere spiller, den kan ligefrem give dig dårligere teknik. Hvis du ønsker at tage badminton seriøst, er det derfor altafgørende at finde en god badmintonketcher hurtigst muligt. Særligt som nybegynder kan det dog være svært at kende skidt fra kanel blandt de mange badmintonketchers på en side som https://sport-net.dk.

badminton ketcher

Kriterier for en god badmintonketcher

Alligevel er der et par rettesnore, du kan gå efter for at finde en udmærket badmintonketcher. Først og fremmest skal du selvfølgelig sikre dig, at din badmintonketcher er af ordentlig kvalitet. Det betyder, at din badmintonketcher gerne skal være lavet, i hvert fald delvist, i grafik og have en nogenlunde vægt og at den skal kunne holde de næste mange år. Det kan være svært at gennemskue, men som oftest fungerer nogle af de mere kendte badmintonmærker som en form for kvalitetsgaranti. Det er dog også en dyr kvalitetsgaranti, hvorfor det, særligt som nybegynder, godt kan betale sig at tage chancen. Det kan du i hvert fald godt tillade dig så længe resten af kriterierne for en god badmintonketcher er nogenlunde i orden.

Blandt disse kriterier finder du blandt andet skaftets stivhed. Generelt er et stift skaft lig med en erfaren spiller. Et fleksibelt skaft er nemlig langsommere, om end det giver bolden mere energi. Husk derfor at overveje din muskelstyrke og spillestil, når du køber en badmintonketcher med et bestemt skaft.

Sidst men ikke mindst er der vægtfordelingen af din badmintonketcher. En hovedtung badmintonketcher kan give ekstra energi i slagene, mens en hovedlet badmintonketcher gør hurtigt forsvarsspil nemmere. Her skal du altså igen overveje din foretrukne spillestil. Er det endnu for tidligt, kan du dog også vælge en neutral badmintonketcher. Kendskab til disse forskelle såvel som taktisk brug af dem er dog essentielt for at kunne blive en dygtig badmintonspiller. Med en god og hensigtsmæssig badmintonketcher i hånden er du dog godt på vej.