Bæredygtighed siden Aiayus’ startet været brandets kerne. Med en mission om at vise, at ægte skønhed afspejles i integriteten bag produkt har alle dage været brandets grundlæggende princip.

Naturens bedste materialer

Aiayus tilblivelse fandt sted i Bolivia, hvor grundlæggeren blev dybt inspireret af lokalbefolkningens evner til at arbejde med lamafibre. Dette blev begyndelsen på Aiayus mission om at redefinerer luksus ved udelukkende at benytte naturens bedste materialer til at udvikle enestående i et enkelt skandinavisk design, der holder år efter år. Foruden missionen om at hvert produkt afspejler integritet, lover Aiayu, at ved at investerer i deres produkter, er de sikret holdbare produkter i høj kvalitet og tidløst design. 95% af Aiayus produkter er tillige lavet af kamelhår, som er ulig det skandinaviske marked, men en del produkter er ligeledes lavet af Cashllama, der kommer fra lamaer, hvoraf det yderst kraftige hår vælges.

https://www.butikhanghoj.dk/maerker/aiayu

Tidløst skandinavisk design i høj kvalitet

Hos Aiayu lægges der vægt på, at alle produkter er klassikere i enhver garderobe for netop at understrege det tidløse i det skandinaviske design. Den klassiske Aiayu skjorte er et eksempel herpå, der med sin afslappede pasform og volumen falder på den helt rigtige måde. Med sit løse snit og fine detaljer med quiltet mønster både for og bag, er man sikret en garderobeklassiker, der både kan benyttes til hverdag og fest.

En Aiayu Skjorte i 100% økologisk bomuld er blot et af mange eksempler på Aiayus stilrene tøjkollektion, hvor hvert produkt udstråler både den integritet og renhed, som siden begyndelsen har været filosofien bag Aiayu.

En bæredygtig rejse

Med 15 års erfaring har Aiayu været på en bæredygtig rejse, en rejse, der alle dage har været drivkraften for Aiayus arbejde og også udviklingen af Aiayu Skjorte. Her vægtes det højt, at produkterne ikke blot er lavet under bæredygtige forhold miljømæssigt, men også, at producenterne arbejder under sikre og ordentlige forhold. En række af Aiayus principper er dermed centreret om at reducere deres miljømæssige aftryk ved at tage udgangspunkt i naturens bedste materialer på bæredygtig måde, der sikrer en ansvarlig håndværksfokuseret produktion, hvor der genereres mindst muligt affald.

Baseret på etisk rimelig produktion og rene råvarer fra Bolivia, bruger Aiya kun en enkelt leverandør, hvilket gør virksomhedens produktionskæde mere transparent. Dermed sikres formindskelsen af overproduktion i et forsøg på at øge bevidstheden om, hvordan tøjproduktion påvirker klimaet.

Fair handel, uddannelse og socialt ansvar

Som tøjproducent lægger Aiayu stor ære i at være på forkant med både et miljømæssigt og socialt ansvar. I et samarbejde med Danida, har Aiayu fokus på fair handel, uddannelse, socialt ansvar og miljømæssig produktion. Udover Aiayu Skjorte producerer også uld i overensstemmelse med principperne fra FN’s Global Compact. Aiayu finder produkternes oprindelse som altafgørende for integriteten og sætter derfor en stor ære i at informere om kilden til deres produkter. Ved at skabe vækst og beskæftigelsesmuligheder for lokalbefolkningen i Bolivia, trækker Aiayu på de lokale håndværkeres viden om og erfaring inden for lamafibre, der videregives fra generation til generation. Hermed sikres en indsigt i lokalbefolkningen, kulturen og traditionerne.