Det er altid en svær tid, når man mister en af sine nærmeste. Det kræver meget bearbejdelse og sorg, og det tager tid. Desværre er det også nødvendigt at tænke i praktiske baner. Derfor skal man med omhu vælge en bedemand, for der kan være stor hjælp at hente i en situation, hvor man har brug for det.  

Før begravelsen 

Inden begravelsen vil der være en række attester og anmeldelser der skal udfyldes. For at sikre, at det bliver gjort ordentligt, så kan du lade bedemanden tage ansvar for denne proces. Så kan du være sikker på, at alt der har med kommunen, forsikringer og skifteretten at gøre, bliver gjort lige efter bogen.  

Under begravelsen 

På dagen hvor du skal tage afsked med din kære, er det primære fokus at have en god oplevelse. Alt det praktiske kan overlades til bedemanden. Det kan variere hvor meget du selv vil stå for, og hvor meget ansvar du vil overlade til andre. Det kan være en god idé at finde en lokal bedemand, da det vil være nemmere at afholde møder og arrangere bisættelse, når man er tættere på hinanden. Hvis du er fra Hvidovre vil en bedemand i Hvidovre have større kendskab til kirken, blomsterhandlere og rustvogne, end hvis du vælger en bedemand langt væk – se eksempelvis på denfribedemand.dk.  

Efter begravelsen 

Det er op til de pårørende, om de ønsker en mindehøjtidelighed efter bisættelsen eller begravelsen. Det kan være en smuk og tiltrængt måde at mindes de afdøde, med andre der oplever samme sorg og savn. Der er ingen rigtig eller forkert måde at holde en sammenkomst efter begravelsen. Det kan være et par timer til kage og kaffe, eller et større arrangement med mad og drikke dertil. Fælles er, at det er afdøde der binder de efterladte sammen, der i fællesskab kan give den fine og smukke afsked som alle fortjener når de skal herfra.  

Til minde om

Der er mange ting at tage stilling til, når man mister en man holder af. Det kan være om det skal være en begravelse eller bisættelse, hvor stor en sammenkomst vil man holde efterfølgende, og en af dem er også hvordan man vil lade sin nære hvile for evigt. Det kan være, at den afdøde er kommet med et ønske om at blive spredt på havet allerede inden de er gået bort. Det kan være en smuk afsked, men måske har man som efterladt brug for et sted at gå til. En smuk gravsten på kirkegården kan føles som at besøge dem, selvom de ikke længere er hos os.  

Den rigtige hjælp 

Det kan være fristende at vælge en bedemand der har de billigste priser, men du risikerer at gå på kompromis med service og kvalitet. I en situation hvor man skal sige det sidste farvel til en af sine kære, skal fokus ikke være på om der er styr på blomster og andet praktisk, men at sørge for at få den rigtige hjælp til det bedste farvel. Derfor er en god bedemand en god investering.