Nogle gange, kan vi alle sammen tænke, at vejen ned ad bakke aldrig ender. Et parforhold kan være en lang glidetur, nogle gange går det op, nogle gange går det ned. Det kan ske at det faktisk går så langt ned, at man begynder at overveje, om det nogensinde kommer til at gå op igen. 

Her kan du læse om nogle ting, som kan give håbet tilbage til mange par. Der er faktisk mange der får redet deres for redet deres forhold lige på målstregen, selv når man er mest håbløs. 

Tal med hinanden og en tredje part 

Det er vigtigt at man taler med hinanden, men nogle gange kan man blive fanget i en ond spiral. Her er der mange der ikke ved, hvor nemt man kan komme i kontakt med en parterapeut.  

En parterapeut er uddannet til at hjælpe dig og der er meget der ordner sig nemmere, når en professionel kan få lov at se på sagerne. Der er mange problematikker der gentager sig på tværs af par, og derfor er der stor sandsynlighed for at det, som du oplever, er noget nogen har prøvet før. 

Du kan nemt komme i kontakt med en parterapeut, hvis du begynder at lede på internettet. Der er mange der leder efter gode parterapeuter her, og du kan nemt finde en der passer til dig og din partner.  

På sider som https://thepraxis.dk/, kan du finde parterapeuter med forskellige former for ekspertiser. På den måde kan du meget nemmere finde ud af hvilke problemer du har brug for at løse. 

Find en god behandler 

Der er, som sagt, mange forskellige former for ekspertiseområder, når det kommer til parterapi. Der er mange der tror at det kan være det samme om det er den ene eller den anden, men der er faktisk stor forskel på parterapeuter.  

Noget af det vigtigste er at man finder en terapeut som begge parter synes om. Nogle gange glemmer man at en parterapeut egentlig også bare er et menneske. Derfor er det enormt vigtigt at alle har tillid til personen, som skal give terapien. Når der er høj spænding i parret, kan det nemt smitte af på terapeuten, det kan skabe mistillid. Derfor er det enormt vigtigt at alle har den tillid der skal til, for at alle kan have det trygt og godt i det rum hvor terapeuten også er.  

Få psykoterapi 

Hvis du ikke føler at parterapi taler så meget til dig, kan du også vælge at få psykoterapi. På den måde kan du få hjælp, uden at skulle konfrontere problemet direkte. Det giver dig mulighed for at få lidt eftertanke, uden den anden part i lokalet. Det kan være noget af et åndehul for mange. 

Derfor er der også nogle der anbefaler at man tager et par sessioner, inden man vælger at gå til parterapi. På den måde kan man udarbejde nogle redskaber, til at tage de svære samtaler.  

Det kan være noget der giver et meget mere individuelt skub.