Trænger den gamle trappe efterhånden til en udskiftning, så kan du med fordel købe en ny trappe online og spare en del penge. Det er selvfølgelig vigtigt at vælge den rigtige trappe første gang når man køber en trappe online, men det er ikke så svært hvis man lige researcher tingene først og sætter sig lidt ind i regler osv. På https://www.stigefabrikken.dk/ finder du f.ek.s flere guides vedr. trapper. Bl.a. hvordan du tager mål og vælger størrelse, samt råd og vejledning om vedligehold og rengøring. Det er alle de praktiske ting du har brug for at vide, men hvad skal du ellers vælge en trappe ud fra? Det kan du læse mere om i artiklen her.  

Forskellige typer af trapper 

Der findes som udgangspunkt tre typer af trapper med få variationer, det drejer sig om:  

  • Ligeløbstrapper, med eller uden repos 
  • Svungne trapper, f.eks. kvarte eller halv-svingstrapper 
  • Vindel- eller spindeltrapper nogle steder også kaldet snegletrapper 

Der er stor forskel på hvor meget trapperne fylder, og hvordan de er at gå på, hvordan de ser ud osv, så det er nogle af de ting der er med til at afgøre hvilken af de tre typer trapper du bør vælge.  

Men lad os starte med noget helt andet. 

Trapper i forskellige materialer 

Trapper kan laves og opsættes i mange forskellige typer af materialer, noget af det mest brugte til indendørs trapper er træ, og evt vanger af stål, men man kan også få en hel trappe i stål, og nogle har også glastrapper osv.  

Det er meget individuelt, men det siger sig selv at jo mere eksklusivt et materiale du vælger jo dyrere bliver trappen.  

Du bør selvfølgelig vælge materialer ud fra hvad der vil passe bedst ind i din bolig. Har du f.eks. indrettet i bedste new-yorker-stil, så er en sort ståltrappe at foretrække over en lys fyrretræstrappe. 

Hvor meget kan eller skal trappen fylde 

Hvor meget trappen kommer til at fylde har selvfølgelig væsentlig betydning for om du kan tillade dig at vælge den ene eller den anden form for trappe. Måske har du super god plads til en trappe, og det eneste du behøver at tænke over er derfor udseendet på trappen.  

Når du vælger størrelsen på trappen skal du dog også tænke over om der er god plads for begge ender af trappen. Skal du f.eks. have flyttet møbler op eller ned af trappen, så er det praktisk med ekstra god plads.  

Hvor vigtig er komforten 

Når du køber en trappe online, skal du også tænke over hvor vigtig komforten er for dig. Er det en trappe du skal bruge hver dag, og evt. flere gange om dagen, så er det endnu mere vigtigt at der er god plads, og trappen er rar at gå på, end hvis du blot skal bruge trappen en enkelt gang i mellem. I det tilfælde er det måske mere vigtigt at trappen ikke fylder ret meget, eller evt. kan slås op eller til siden. Valg mellem komfort og hvad der er praktisk vil nogle gange være et kompromis.