Det er en stor ting, når man skal købe eller sælge en bolig. For mange er der en milepæl, når man for første gang skal være boligejer på højde med at blive gift, m.m. Det er det ultimative tegn på, at man nu for alvor træder ind i de voksnes rækker. Det er en kompliceret proces, hvor der skal være styr på tingene. Især hvis man er førstegangskøber, har man ikke forudsætningen for at kunne læse, forstå og gennemgå al dokumentationen, der er i forbindelse med en bolighandel. Derfor kan det være en stor fordel at få hjælp af en professionel. Mange vælger derfor at kontakte en boligadvokat, når de er klar til at købe deres drømmebolig. Se mere på https://nembolighandel.nu/.  

En boligadvokat kan rådgive både ved køb og salg af bolig  

En boligadvokat fungerer som en professionel rådgiver, der altid vil varetage dine interesser ved køb af en bolig. De er uafhængige og får ingen provision af sælgeren, banken, realkreditinstituttet eller lignende. Både hvis du står og skal købe eller sælge din bolig, vil det derfor være en stor fordel at hyre en boligadvokat. De kan nemlig være behjælpelige både med køber- og sælgerrådgivning. Det er komplicerede processer, og der kræves viden og erfaring for at læse og forstå alle de dokumenter og oplysninger, der anvendes i en bolighandel. Med en boligadvokat får man klarhed over, hvad man går ind til som køber, og man kan dermed formindske risikoen for, at der på et senere tidspunkt dukker dyre og ubehagelige overraskelser op. Man får altså en sikker bolighandel. Mange tror, at man kun skal kontakte en boligadvokat, når man skal købe en bolig. Det er dog ikke helt rigtigt. For de kan også hjælpe, når man skal sælge. De kan for eksempel rådgive om de forskellige former for salg, og hvilke fordele og ulemper der er ved dem. Heraf kan nævnes: Bruge en ejendomsmægler, budrunde, selvsalg eller medsalg. 

Sørg altid for at få et advokatforbehold i købsaftalen 

Man kan også søge hjælp hos en advokat, når det kommer til at forhandle honorarer til blandt andet ejendomsmægleren. Men langt de fleste tager altså kontakt til en boligadvokat, når de har fundet den bolig, som de gerne vil byde på. Inden man underskriver en købsaftale, skal man altid sikre sig, at der er indsat advokatforbehold i aftalen. Når man har dette forbehold, kan man nemlig trække sig ud af aftalen indenfor 6 dage, hvis man får brug for det. Herpå udarbejder advokaten en skrivelse med forbehold, præciseringer og ændringer til aftalen. Skrivelsen sendes til mægleren sammen med købsaftalen, og sælgeren skal acceptere begge, før der kan indgås en handel. Til sidst tjekker advokaten, at der ikke længere er grundlag for de forbehold, som denne fandt og gjorde indsigelser imod. Herpå kan man få købssummen på plads, og udbetalingen skal deponeres hos mægleren. Desuden skal der stilles bankgaranti for det resterende beløb. Så er man næsten klar til at overtage ens nye drømmebolig, og starte et helt nyt liv.