Det har stor betydning for dit hus stil, hvilken facadedør du vælger at sætte i. Med tiden er bestemte modeller populære, og så først nogle år senere, griner man lidt over, hvor fjollet det egentlig ser ud. Måske lidt på samme måde som tøjmoden. Når du skal beslutte hvilken dør, du vil have, så kig på, hvad der passer til netop dit hus. Har du for eksempel et 70’er hus, så passer det ikke så godt med en sprosset bondedør, selvom døren kan synes mægtig pæn. Og omvendt kan du ikke slippe helt godt fra at sætte en vedligeholdelsesfri plastikdør i dit gamle bondehus.

En godt isoleret dør

For at holde på varmen, undgå træk og sparre på varmeregningen, så bør du vælge en dør, der er godt isoleret. Er der glas i døren, bør der være flere lag. Nogle døre fås også med isolerende lag indeni. Der kan slippe ufatteligt meget varme ud, gennem en dårligt isoleret dør, så giv gerne det ekstra, for en dør i bedre kvalitet, da det betaler sig på sigt. Vælg derfor din nye facadedør med omhu, så den både er godt isoleret og passer til husets stil på samme tid.

facadedør

En god lås for at undgå uventet besøg

Din nye facadedør skal selvfølgelig også have en god lås, så du undgår at uventede gæster, skaber sig vej ind gennem døren til dit hjem. Det er nemlig altid ubelejligt og utrygt, især hvis du har børn, da de bliver noget så skræmte af indbrud i hjemmet. Der findes mange gode og effektive låse til facadedøre, så spørg gerne hos en forhandler, hvad de vil anbefale. Så får du lidt forskellige løsninger, som du kan vælge mellem. Du kan også forhøre dig i dit netværk, hvis nogen har smarte låseløsninger.

En facadedør i træ

Trædøre er fantastisk smukke og de kan noget helt særligt for din facade. Den eneste ulempe ved trædøre er, at de skal vedligeholdes med træbeskyttelse en gang om året, for at sikre deres holdbarhed. Hvis du er flittig til at passe på din trædør, så kan den holde i mange år. Har du lyst til at bruge et par timer om året på at pleje din smukke trædør, så er det helt klart et godt valg, og din facadedør vil tage sig godt ud. Måske den endda også har nogle flotte fyldninger og mønstre på.

En praktisk og helt vedligeholdelsesfri facadedør

Hvis du ønsker dig en dør, som ikke kræver vedligehold, så skal du vælge en dør i enten træ/alu eller en af PVC. Træ/alu er en aluminiumsdør med træ-look. Med de nyeste varianter, skal man ret tæt på, for at se, at det ikke er træ. PVC er genanvendeligt plastik og er ligeledes lavet, så man næsten ikke kan se, at det ikke er træ. Fælles for disse døre er, at de ikke kræver pasning eller pleje. Her kan du klare det med en våd klud, hvis de skulle være gået hen og blevet beskidte.