Vi menneskers kunnen og gøren i løbet af dagen afhænger i så høj grad af en ordentlig nats søvn. Det er sådan en gældende faktor for vores fysiske og mentale sundhed. Meget mere end mange går rundt og er klar over. Det er helt normalt at nedprioritere vigtigheden af ens søvn nu om dage. Mange mennesker tager let på søvnmangel og panikker ikke over dette synderligt. Selvfølgelig er der heller intet farligt i at være i søvnmangel. Det må bare ikke blive hverdag eller vane. Derfor kan det i den grad betale sig at investere i en god boxmadras i ordentlig kvalitet til din seng, og til når du skal sove. 

Sengespecialisten med bredt udvalg 

Et oplagt sted at købe den helt rette boxmadras er i den grad hos Sengespecialisten eller andre varehuse, der samler senge fra forskellige mærker. Så der til forbrugerne er et bred samlet udvalg. Hvor det nærmest er muligt at lige den en seng eller boxmadras, du har i tankerne, kan du også blive vist hen til og præsenteret for. Se mere her https://www.sengespecialisten.dk/boxmadrasser og få det store udvalg af boxmadrasser, som alle er fra mærker med fokus på høj kvalitet. Yderligere fokus på sundhed for din krop og den mest optimale søvn ses også gældende næsten hos alle boxmadrasser og senge mærker. Bæredygtighed ligeså vel. 

Vi mennesker sover mindre 

Vi mennesker sover nu om dage mindre i gennemsnittet, end hvad vi gjorde for bare 30-40 år siden. I særdeleshed mere end i 50érne – 60érne og endnu tidligere. Manglende søvn kan bare medvirke adskillige negative ting. Det skal selvfølgelig være i højere grad og i en længere periode. Stress, sygdomme, psykiske lidelser, eller blot ens humør, kan blive forværret og påvirket i så meget højere grad. Mange tænker ikke over at mere søvn kunne gøre en forskel for ens generelle tilstand og ikke mindst energi. Give overskud til ting, man inderst inde gerne vil klare også. Overskud til at kunne være mere nærværende med børnene eksempelvis og lave spændende, udfordrende ting, der ikke er hverdagsagtige.  

Grunde til dårlig søvn 

Der er mange gode bud på årsager til den gennemsnitlige og generelle søvnmangel i samfundet. I større og mindre grad naturligvis, men flertallet af danskere siger selv, de godt kunne sove flere timer om natten. Eller ønske flere timers søvn på grund af forstyrrelse i form af børn, arbejde, tankemylder og diverse bekymringer. En anden synder i forhold til søvnmangel kan være skærme. Vi er alle så optaget og afhængige af vores digitale platforme. Især vore mobiltelefon og computer. Siden vi i tidernes morgen skiftede fra stationære platforme til trådløse, kan vi jo sidde overalt med vores pc eller smartphone. De kan derfor tages med overalt, og de kan være nogle sande tidsrøvere. Dette har helt klart også ført til, at mange som det sidste sidder med deres skærme, som heller ikke er gavnligt for øjnene og dernæst søvnen. De udsender det såkaldte blåt lys, der signalerer til hjernen, at den skal være vågen, fordi solens dagslys indeholder blåt lys.