Afkalkning – det som kan føles som en by i Rusland, når man forsøger at finde lige præcis det, som fungerer for din elkedel eller kaffemaskine. Dog kan du se dig selv som heldig, fordi hos støvsugerposerne.dk får du alle de informationer du har brug for at vide når det kommer til afkalkning af enhver kaffemaskine eller elkedel og ikke nok med at du får fortalt alt det du skal vide, så kan du også få lige det du står og mangler til at afkalke.

Hvorfor afkalke?

Som så mange andre har du sikkert oplevet at opdage kalk rende ud med vandet, når du hælder vandet fra din elkedel og over i dit krus for så at kigge ned i elkedlen og se at den være fyldt med kalk. Du har sikkert også forsøgt at afkalke med enten eddike eller citronsyre, som mange har fået fortalt som et husmoderråd. Faktummet er bare, at dette kan ødelægge din kaffemaskine eller elkedel, da det ikke skåner selve maskinen. Derudover mister du også produktgarantien. Så det der vil kunne svare sig bedst i det lange løb, vil være at skaffe den rigtige afkalkning af elkedel og den rigtige afkalkning af kaffemaskine.

Alt dette kan du undgå ved at få styr på hvordan du afkalker og samtidig gør det oftere end før.

Hvad hvis jeg ikke afkalker?

Hvis afkalkning af elkedlen eller kaffemaskinen kan det ske, at varmelegemet kan få svært ved at fungere, som det skal, og det vil slide på det og det kan evt. ende i, at det går i stykker. Kalk kan desuden forværre smagen af din kaffe eller te, vandet kan have svært ved at komme igennem din kaffemaskine og brygningen tager længere tid og hvis du har en selvdoseringsfunktion, så kan denne blive ustabil.   

Hvordan skal jeg afkalke?

Der kan være mange forskellige måder at afkalke din maskine alt afhængig af hvilke maskine du har, derfor skal du selvfølgelig følge vejledning, som kommer med modellen, men samtidig også vide hvilket afkalkningsmiddel din model tåler, så det foregår mest skånsomt, således din maskine holder så længe som muligt.

Du kan hurtigt få vejledning hos støvsugerposen.dk om hvordan og hvor ofte du behøver at afkalke, da dette afhænger af flere faktorer. At afkalke en kaffemaskine kan f.eks. afhænge af modellen og for mange espresso eller nespresso maskinger findes der flere forskellige måder. Men det afhænger også af brugen af din kaffemaskine og elkedel, hvor hårdt vandet i dit område er, hvilket man højst sandsynligt ikke selv har styr på og hvad producenten anbefaler og vejleder dig i. Støvsugerposen tilbyder alt fra tabs og flydende afkalkningsmidler til diverse plejesæt og filterpatroner til alle slags kaffemodeller. Så der er ingen grund til at tro, at de ikke er i besiddelse af lige præcis den slags du står og mangler til din model.