Går du og overvejer at blive sygeplejerske? Eller er du måske allerede i gang med uddannelsen? Så kan nogle ugers praktik som sygeplejerske i udlandet være en stor hjælp til at blive mere afklaret omkring, hvordan din fremtid på studiet skal se ud. Er du ikke startet på uddannelsen endnu, kan praktikken hjælpe dig med at finde ud af, om det er den uddannelse, du vil have. Er du i gang, kan du blive klogere på, hvad du mere specifikt gerne vil. 

Bliv praktik sygeplejerske i et uland 

Under uddannelsen til sygeplejerske er der flere forskellige praktikperioder. Som udgangspunkt tager man praktikkerne i Danmark, men man kan også vælge at tage dem i udlandet. Det kan man f.eks. gøre gennem Try Medics, hvor man kan komme i praktik i et uland.  

På denne måde bliver man både klogere på en anden kultur, og samtidig får man som praktik sygeplejerske også lov til at prøve mange forskellige ting. Dermed kan man blive mere afklaret i forhold til fremtiden på og efter studiet. Forløbet er delt op, så man har mulighed for at se forskellige afdelinger. Samtidig forklares der også teori, og man bliver stillet nogle opgaver, så man både lærer teoretisk og praktisk. Det hele er med til at sørge for udvikling og afklaring. 

Praktik som sygeplejerske kan gøre det nemmere at vælge uddannelse 

Man har dog også mulighed for at komme i en lignende praktik som sygeplejerske, selvom man ikke er startet på uddannelsen endnu. Her bliver det bare i stedet en observationspraktik. Hvis man overvejer at blive sygeplejerske og gerne vil kombinere flere ting i sit sabbatår, er det altså værd at overveje at blive praktik sygeplejerske i et uland. 

Vælger man at bruge noget af sit sabbatår på en praktik som denne, kan man vinge mange ting af. Man kommer ud at rejse, møder en helt anden kultur og ser et andet land. Samtidig bliver man også klogere på, hvordan det er at være sygeplejerske. Dermed kan man forhåbentlig føle sig mere afklaret i forhold til, hvilket studie man i fremtiden vil bruge sin tid på. 

Praktik som sygeplejerske giver afklaring 

Uanset, om man overvejer at gå i gang med en uddannelse eller er i gang med den, er praktik en god idé – især, hvis man gerne vil være mere afklaret. Praktik inden eller under forskellige uddannelser har flere forskellige formål. Bl.a. giver det noget praktisk erfaring inden for det område, man skal arbejde med.  

Denne praktiske erfaring gør, at man har et mere konkret overblik over, hvad arbejdsopgaverne er, når man kommer ud. Dermed bliver det altså meget nemmere at træffe et kvalificeret valg i forhold til ens studiefremtid.  

Når man så ovenikøbet kan være praktik sygeplejerske i et andet land og dermed få mange andre spændende oplevelser ud over praktikken, er det helt sikkert værd at overveje at vælge denne type praktik. Den giver personlig og faglig udvikling, spændende oplevelser og forhåbentlig også den rette afklaring for de fleste.